Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Άρνηση πληρωμών (δεν πληρώνουμε – δεν υποτασσόμαστε)


1. Με βάση τις επιλογές κράτους – κεφαλαίου, το ΕΕΤΗΔΕ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών) δεν είναι απρόσμενο. Είναι η λογική συνέχεια της υπογραφής από το κράτος δανειακής σύμβασης & μνημονίων με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Αφ' ενός προκειμένου να ενταθεί η εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού και γενικότερα των κατώτερων κοινωνικά στρωμάτων (πάγιος στόχος της εξουσίας ανέκαθεν) και αφ' ετέρου για να επιβαρυνθεί η κοινωνία για τις δαπάνες της ολιγαρχίας, το ένα μέτρο ακολουθεί το άλλο ασταμάτητα.

2. Το βιοτικό επίπεδο των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων συνεχώς πέφτει και η έλλειψη ρευστότητας είναι δεδομένη. Η αδυναμία στο λαό πληρωμής είναι αντικειμενική και πλέον αφορά όχι βέβαια δαπάνες πολυτελείας, αλλά τα στοιχειώδη, όπως τροφή, κατοικία, ηλεκτροδότηση, ένδυση κλπ. Η άρνηση πληρωμών από πλευράς κοινωνίας όμως, δεν είναι μόνο επιλογή ανάγκης. Εκτός του ότι αδυνατεί αρκετός κόσμος να πληρώσει, δεν επιθυμούμε να πληρώνουμε επειδή απλά έτσι αποφάσισαν κράτος & κεφάλαιο. Όπως άλλωστε όλες οι φοροεπιβαρύνσεις το τελευταίου διαστήματος, που κατά κύριο λόγο στοχεύουν στους αδύναμους, πρόκειται για εξουσιαστική αυθαιρεσία: από πού κι ως πού η δουλειά της ΔΟΥ ανατίθεται σε (ιδιωτικοποιούμενες μάλιστα...) ΔΕΚΟ; Αυτή η σύμπλευση αρμοδιοτήτων, δηλαδή εκεί που δεν μπορεί να εισπράξει μέσω εφοριών ο κρατικός μηχανισμός, να βοηθιέται από τις πολυεθνικές που θα έχουν αγοράσει όλες τις υπηρεσίες βασικών αναγκών, όπως ηλεκτροδότηση, ύδρευση, μεταφορές, αποδεικνύει τη σύμπλευση κράτους – κεφαλαίου. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την εξουσία να αναγκάσει  το λαό να πληρώσει, είναι ο εκβιασμός. Μόνο ως εκβιασμό μπορούμε να εκλάβουμε αυτήν την έκτακτη φορολογία μέσω ΔΕΗ, που συνοδεύεται από το πλέον απάνθρωπο μέτρο για τα σημερινά δεδομένα του πολιτισμού μας, ήτοι την διακοπή ηλεκτροδότησης.

3. Επίσης, επειδή μετά τη ΔΕΗ, θα ακολουθήσει η Ύδρευση, οι αστικές συγκοινωνίες, η θέρμανση (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) γενικώς όλες οι ΔΕΚΟ θα κληθούν να βοηθήσουν την απομύζηση πόρων από το λαό, δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης. Δεν θα κλείσει κανένας κύκλος με την πληρωμή αυτού του χαρατσιού. Απεναντίας, ανοίγει μια νέα οδός φορολόγησης των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

4. Για την κυβερνητική προπαγάνδα: όπως λέει ο λαός, η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα: Οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Βενιζέλος, ότι η άρνηση πληρωμών από πλευράς κόσμους θα οδηγήσει σε αποτυχία εισπρακτικών στόχων και οδηγούμαστε σε χρεωκοπία. 1ον, δεν αναγνωρίζουμε χρέη και οφειλές, διότι απλούστατα δεν πήραμε, δεν φάγαμε, δεν μας ρώτησε κανείς για δανεισμούς, δεν ευθυνόμαστε έναντι κανενός διεθνούς οργανισμού ή τραπεζικής κλίκας, και όλες οι μηχανορραφίες των τελευταίων δεκαετιών δεν ήταν επιλογή μας. Όποιοι υπέγραφαν και ευνοήθηκαν και έτρωγαν, ήτοι, κράτος & κεφάλαιο, δεν μας δεσμεύουν. 2ον, τα επιχειρήματα περί χρεωκοπίας αποδεικνύουν ότι επιθυμούν να χρεωκοπήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα ώστε να πληρώνουν στον αιώνα τον άπαντα για τον πλούτο που έτσι κι αλλιώς τον οικειοποιείται η εξουσία. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν αυτά που τους είχαν ήδη κλαπεί. 

Συνεπώς επιλέγουμε τα εξής:

α) αρνούμαστε να πληρώνουμε το... μάρμαρο. Όλοι μαζί, συλλογικά, προχωρούμε σε άρνηση πληρωμών, ως επιλογή διάσωσης του πλούτου που επιχειρούν κράτος & κεφάλαιο από κοινού να μας αφαιρέσουν εκβιαστικά.
β) προωθούμε την φορολογική απεργία των εργαζομένων, απέναντι στην οικονομική ασφυξία που προκαλούν κράτος & κεφάλαιο στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.
γ) ειδικά μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, όπου υπό την καθοδήγηση του Λ. Παπαδήμου (ενός τραπεζίτη – δοτού του διεθνούς κεφαλαίου και μηχανισμών παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού – ΔΝΤ, λέσχη Bilderberg και της Trillateral Commission) συγκυβερνούν φασίστες παντός χρώματος, επιδιώκουμε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, δ) στοχεύουμε στο άνοιγμα προοπτικής αυτοοργάνωσης της κοινωνίας, στην κατάργηση από τους εργαζόμενους του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης. Με βάση το ανωτέρω σκεπτικό, καλούμε σε συγκρότηση ενιαίας πρωτοβουλίας ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.


Συνέλευση για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας εργατικής άρνησης πληρωμών στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου